DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 27.09.2023 12:22:58

NOVINKY 2014 / News 2014

Děkujeme majitelům šicunek a kamarádům za hezky strávené chvíle nejen u, ale i vevnitř výstavního kruhu :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozbalování vánočních dárků

Ohlédnutí za uplynulým rokem 2014

Tento rok byl pro nás pestrý, co se týče stránky výstavní tak i osobní. Nejprve nás potkala šťastná událost a to, že Royček splnil podmínky pro udělení titulu Českého Šampiona. Máme z něho ohromnou radost a velmi si toho vážíme. Dále se nám párkrát podařilo umístit se na předních místech v soutěži párů s Karinkou a Roykem, což nám trošičku zvedlo sebevědomí :) Karinka má pěkně našlápnuto také na českého šampiona a do výstavního kruhu se nám vrátil i Adámek. Věříme, a budeme se snažit, aby se jim i v příštím roce dobře vedlo a získají nějaké to ocenění. 

 

4.10.2014 Klubová výstava KCHMPP Ml. Boleslav

Na tuto výstavu se přihlásilo přes 20 šicunek. Adámek jel teprve podruhé po své výstavní pauze a hned zabodoval. Soupeřil ve třídě otevřené, kde si vyběhal svého prvního CACe cheekya známku Výbornou yes Snad se mu takto výborně povede i nadále. Karince byl vytčen těžký krok, takže jí bude muset panička trošku odlehčit v jídle a na Royka bylo v hale dusno, ale oba dostali známku Výbornou, Karinka na třetím a Royk na čtrtém místě. 

 

 

 

21.9.2014 MVP České Budějovice

 

 

31.8.2014 MVP Mladá Boleslav

Na mezinárodce byla docela pěkná účast šicunek. Počasí sice nepřálo, ale šli jsme brzy na řadu. Měli jsme paní rozdhodčí z Polska, jejíž hrubý přístup k pejskům se nám vůbec nelíbil. Royček dostal V3 a Karinka VD4, což nechápeme. Pokud někdo psovi zmáčkne nos takovým způsobem až pes nahlas zakňučí a poté se rozhodčího bojí, není se co divit, že se pak nahrbí a nechce dál stát na stole. I takové je bohužel posuzovánísad Na soutěž párů se nám čekat nechtělo a vyrazili jsme raději domů.

 

9.8.2014 Krajská výstava Kladno

Podruhé jsme jeli do sportovní haly v Kladně, kde se nám opět dařilo.  Skvěle jsme reprezentovali v soutěži párů. Na této výstavě měl také svoji "premiéru" Adámek, po dlouhé odmlce se předvedl ve třídě otevřené. Šlapal krásně a získal ocenění Výborná 1, Vítěz třídy. Poté se ještě utkal o titul Krajského vítěze, který získal jeho starší soupeř. Až nám ještě doroste srst do patřičné délky, bude to perfektní. Royček získal Výbornou 2 a Karinka V1 a Krajského vítěze. V závěrečných soutěžích v hojném počtu pejsků všech skupin dále nepostoupila, ale s  Royčkem v soutěži párů se umístili na 1. místě!!! cheeky Děkujeme panu Rozhodčímu Hořákovi, za výběr našich šicunek z asi 12 zůčastněných párů. Měli jsme obrovskou radost.

 

 

20.7.2014 NVP Mladá Boleslav

Tato výstava se nám moc nepovedla, neb bylo úmorné horko a panu rozhodčímu se, dle posudků našich pejsků, líbí druhý typ šicunek než jsou Karinka s Roykem. Royček si ve třídě šampionů vyběhal výbornou se třetím místem, Karince se však v tom horku nechtělo chodit vůbec a tak nenosila ocásek, dostala tedy Velmi Dobrou. Alespoň jsme si popovídali s přáteli, nakoupili pár věcí pejsanům. Vzali jsme s sebou Alexe a také Adámka na otrkání. Adámek je přihlášený na příští krajskou výstavu, tak jsme zvědavé, jak se po dlouhé přestávce předvede. Věříme, že mu to půjde a bude moci plně nastoupit do výstavního klání smiley 

 

14.6.2014 Krajská výstava Benátky nad Jizerou

Poprvé jsme navštívili výstavu v Benátkách, na kterou se hlásí spíše plemena pracovní, neboť v Benátkách funguje spolek Český Kynologický Svaz. Ale zůčastnilo se pár ostatních i společenských plemen. Počasí bylo všelijaké a tak jsme postavili stan, který nám poskytl patřičný azyl. Výstava nebyla špatně zorganizovaná, jen terén pro běhání v kruhu by mohl být rovnější. Přihlášeni byli Royček s Karinkou, kteří dostali Krajské vítěze. Royček byl potom ještě vybrán v závěrečné soutěži do užšího výběru mezi 3 nejhezčí pejsky, takže jsme se doslova pěkně proběhli smiley Z výstavy jsme byli brzy doma a přivezli jsme další pohárky do sbírky.

 

 

7.6.2014 Klubová výstava KCHMPP Ml. Boleslav

8.6.2014 Krajská výstava KCHMPP Ml. Boleslav

Výstavní a pro nás velmi úspěšný víkend nám začal slunečnou sobotou. Měli jsme kruh venku a velmi milou paní rozhodčí Hanu Ahrens. Poté, co jsme se utábořili v partě šickařů a kamarádů, jsme učesali pejsany a mohli jít do kruhu. První šel Alex v mezitřídě.  Paní rozhodčí mu  dala výbornou a pěkný posudek. Royček šel ve třídě otevřené. Dostal výbornou a res. CACe.  Karinka se paní rozhodčí moc líbila a dostala výbornou a CACe, potřebného do počtu pro titul Šampiona. Karinka se zůčastnila o titul BOB, čili nejlepší z plemene, kterého vyhrál mladší pejsek. Dále se pak vybíral ještě titul BOS = nejlepší z plemene opačného pohlaví k titulu BOB. Jelikož BOB dostal pes, titul BOS měla dostat fenka, o který šla Karinka s nejlepší  mladou fenkou. Zvítězila Karinkasmiley Panička byla šťastná jak bleška. 

Ještě jsme měli přihlášenou soutěž o nejhezčí pár, kde soutěžilo asi 12 párů všech plemen. Přiběhli jsme na poslední chvíli do přípravného kruhu, kde bylo horko, protože soutěže se konají dole na louce bez přístřeší, a honem se předvést paní rozhodčí. Vše bylo tak rychlé, že jsem ani nepostřehla, když nás paní rozhodčí vybrala mezi 3 nej páry. Ještě se projít tam a zpět a už vyhlovašovali umístění - Shih-tzu 2. místo. Krásné překvapenílaugh  za které moc děkujeme.

V neděli jsme byli také venku a nakonec nás posuzoval milý pan rozhodčí Karel Hořák, kterému to pěkně odsýpalo.  Royček vybojoval první místečko a krajského vítěze, kterého dostala i Karinka. Poté se utkali mezi sebou o Vítěze Krásné Louky. Pan rozhodčí ho udělil Roykovi, což byla postupka do závěrečné soutěže, kde nastoupilo hodně pejsků. S Roykem jsme se proběhli, vyzvedli si pohár a uháněli domů. Byl to krásně prožitý víkend, ze kterého jsme si přivezli mnoho pěkných zážitků a také krásných pohárůyes

 

 

 

25.5.2014 MVP Litoměřice

Na tuto výstavu se přihlásilo vcelku velký počet pejsků. Byly jsme zvědaví na posuzování rakouské paní rozhodčí, kterou jsme měli asi před dvěma/třemi lety. Byla opravdu důkladná, zvlášť při posuzování na stole.  Royček  dostal krásný posudek, ale nakonce vyběhal Výbornou bez umístění.  Nejlépe dopadla Karinka ve třídě otevřené.  Získala tak známku Výborná 1 CAC a poté ocenění Res. CACIB yescheeky Panička měla nesmírnou radost. Aby také ne, je to pro ně důležitý bodík do budoucna.

 

 

 14.5.2014 ŠŤASTNÝ DEN smiley

Royčkovi udělen titul Český Šampion cheeky Jelikož jezdíme na výstavy teprve čtvrtým rokem a jen, dalo by se říci, svátečně, velice si toho vážíme.  Máme ohromnou radost, Royček je náš šikovný kluk heart Od jeho začátků na výstavách udělal velký pokrok co se týče chování v kruhu a předvedení. Snad mu to ještě nějaký čas vydrží.

 

     

 

8.5.2014 XV. Pojizerská výstava Ml. Boleslav

Do Boleslavi jsme jeli s naší rodinnou psí smečkou na trénink, kde si všichni vyběhali druhé místečko se známkou výborná, tímto děkujeme panu Kubešovi za pěkné posudky. Royček s Karinkou si poprvé vyzkoušeli jít spolu v páru a docela jim to pěkně šlapalo.  Výstavu jsme si krásně užili. 

 

 

4.5.2014 MVP Praha Letňany

Po dvouměsíční pauze jsme zavítali opět do Letňan. Jeli s námi oba kluci a mamina Karinka poprvé po štěňátkách. Royček dostal známku Výbornou 1 a CACe, kterého jsme potřebovali k dokončení titulu Českého Šampiona. Jsme rádi, že to Royček zvládl, je to náš velký šikulacheekyyes  Poté jsme ještě čekali na Karinku. Vedla si na Výbornou. Běhala krásně, ještě nám chybí pár centimetrů, aby měla vlásky až na zem, ale i tak má pěkný posudek a druhé místečko. Výstava se velmi povedla a také jsme si ji pěkně užili.

 

 

1.3.2014 XIX. Jihočeská oblastní výstava České Budějovice

Na tuto menší výstavu jezdíme rádi. Ráno jsme se v kruhu pěkně rozběhali, Alex nosil ocásek, ale naostro se potom rozhodl, že ho prostě nezvedne. Dostali jsme od paní rozhodčí šanci ještě se proběhnout, ale je to paličák. S odřenýma ušima jsme odešli s výbornou na druhém místě. Royček byl ve třídě vítězů s ostříleným soupeřem, který vybojoval první místo. Royček tedy dostal výbornou 2. Ještě jsme čekali na Airinku,  běhala krásně. Odnesla si tedy vítěze třídy a první pohárek yes  Ještě jsme čekali na páry, ale tam už se pejsanům chodit nechtělo. Děkujeme paní Košťálové za pěkné posudky a gratulujeme našim kamarádům a jejim psím miláčkům za pěkná umístění v závěrečných soutěžích.

 

22.2.2014 DuoCacib Brno

Výstavní sezonu jsme zahájili tentokrát mezinárodkou v brněnském výstavišti. Psů před námi bylo opravdu hodně, takže posuzování pana rozhodčího Vanakena šlo jak na běžícím pásu. Nejdříve šel Alex ve třídě mladých, ocásek měl chvílemi dole, chvílemi nahoře, ale byl vidět veliký pokrok. Dostali jsme známku Výbornou 3 ze které jsme měli radostsmiley Royček skončil také s výbornou na třetím místě. Poté šla Airinka také ve třídě mladých, ale vůbec se jí nechtělo chodit a trošku zlobila, dostala tedy známku Velmi Dobrá. Nakonec jsme ještě čekali na odpolední soutěže párů. Párů bylo přihlášených okolo 28, ale dvojčata to docela ustála a oba šli pěkně s ocáskem nahoře. Výstavu jsme si celkem pěkně užili.