DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 27.09.2023 12:22:58

NOVINKY 2010 / News 2010

Shrnutí roku 2010

Rok 2010 nám přinesl dva nové přírůstky - další dvojnásobnou radost a také kamarády pro naše šicí holčičky. S nimi jsme nahlédly hlouběji do světa kynologie, světa výstav a také se zase nově přiučily používání kosmetiky a úpravě srsti. Proto také patří naše poděkování přátelům, které jsme během roku a díky výstavám získaly. Zajisté to není vše, vždy přicházejí nové věci, kterým je třeba se naučit a vstřebat  zkušenosti. Začátky jsou vždy těžké, ale na konci roku přišel i úspěch v podobě třetího místa Karinky na speciální klubové výstavě a známky výborná pro Royka. V příštím roce nás čeká pár výstav ve větších městech, bonitace a snad se dostaví i nějaké to pěkné umístění.

 

 

 

Děkujeme všem, kteří nám zaslali svá přání a pěkná PF do roku 2011 smileyheart

 

5.12.2010

Speciální výstava Shih-tzu klubu ČR, Praha

V neděli ráno jsme vyrazili na mikulášskoudevil, tento rok na poslední, speciální výstavu do hotelu Step. Tentokrát jen ve dvou, panička Karinky se ze zdravotních důvodů nemohla zúčastnit. Opět jsme dorazili mezi prvními, prošli přejímkou a zabrali si stejné místo jako minule. Sál byl vánočně vyzdobený a na začátek nás přivítalo milé překvapení - čertík s mikulášem v podání dvou šicunek.

Pustili jsme se do česání Royka. Srst nám trochu více létala, ale nebyli jsme sami, kdo měl tento problém. Jelikož bylo ve třídě celkem deset pejsků, rozdělila nás paní rozhodčí Klírová na dvě poloviny. Její posuzování se určitě všem zamlouvalo, neb na rovinu řekla, co se jí líbí a komentovala téměř každého pejska, proč se umístí ten a ne onen. A co více upřednostňuje - pěkný výraz, kompaktnost a také trochu temperament. K pejskům má velice hezký přístup. Royček se sice neumístil, ale dostal tu nejlepší známku - tedy výbornou a v posudku nemá vytčen jediný nedostatek. Vyhráli ti o něco starší a zkušenější, ale s výsledkem jsme naprosto spokojení. Jen co se Royček uvelebil zpátky na stole, začali jsme krášlit Karinku. Ta je zvyklá na svou paničku a tak nám nechtěla držet a pořád uhýbalasad  Na to, jak byla při česání otrávená, jsme na konci posuzování byli nečekaně překvapeni. Zlepšení bylo evidentě viditelné - totiž v kruhu nosila ocásek! Což je pro ni veliký pokrok. Karinka má také hezký kukuč a posuzování paní rozhodčí bylo velmi nepředvídatelné. Najednou se rozloučila se dvěma fenkami a já jen čekala, kdy půjdeme z kruhu ven my. Ze sedmi soupeřek nás bylo rázem pět. Párkrát jsme se ještě proběhli. Byli jsme jak na trní a nevěděli co se bude dít. Paní rozhodčí začala vysvětlovat a komentovat další fenky. Potom šla k nám a vyřkla třetí místo. Nevěřila jsem svým uším, Karinka na třetím místě a její první pohár!!!yes Konečně se dostavil první větší úspěch. Co víc bychom si mohli na konci výstavního roku přátlaugh Jen jedno nás mrzí, že jsme ji zapoměli vyfotit s pohárem v  "síni slávy", která byla navíc pěkně vánočně vyzdobená. Snad k tomu bude někdy příště příležitost, i pro Royka.                      

  Foto zde

                

 

20.11.2010

Účast na semináři Aromaterapie

Přijali jsme pozvání na seminář o Aromaterapii, který se konal u Daniely Čermákové (CHS Danetta Goddess). Seminář vedla paní Michaela Švorcová, která má v této oblasti dlouholetou praxi. V úvodní části nám představila co vlastně aromaterapie je - používání esenciálních olejů k udržování, podpoře a zlepšení fyzické, psychické i duchovní pohody. Vysvětlila nám rozdíly mezi touto přírodní kosmetikou a chemicky vyrobenými produkty určené jak pro lidské tak i zvířecí použití. Z aromaterapie se vyvinula řada Aromafauna určená pro zvířata. A to bylo hlavním důvodem naší účasti na semináři. Po představení preparátů této řady následovala praktická ukázka koupele fenky shihtzu, provedená paní Danielou v jejím salonu. Na vlastní oči jsme se přesvědčili o účincích mycího oleje HY-Insektin a Felleolu - vosku na srst yes A také o novince Felletoniku, který má fixační účinek a byl vyzkoušen na fence plemene Biewer Yorkshir Terrier. Aromafauna neobsahuje jen mycí prostředky na srst, ale i přípravky pro ošetření uší, tlapek a další . Některé mohou používat samotní majitelé zvířátek. Strávili jsme den v příjemném prostředí domova paní Daniely, seznámili jsme se s Aromafaunou, kterou hodláme v nejbližší době zkusit aplikovat na naši psí smečku. A také dle individuálního doporučení paní Švorcové vyzkoušet produkty Aromaterpie osobně. 

 

 

 

 

15.10.2010

Oslava narozenin laugh

 

Bellinka a Stellinka oslavily své 2. narozeniny. Dostaly dort plný dobrot, o který se rozdělily s Karinkou a Roykem.                                     

Foto z oslavy najdete ZDE.

 

 

2.10.2010

Návštěva u chovatelky ve Stříbrné Skalici

 V sobotu jsme vyrazili na návštěvu k paní Švandové a setkali jsme se i s Caspianem, jeho dvěmi kamarádkami a samozřejmě páníčky. Prožili jsme krásné odpoledne. Sešlo se celkem deset šicunek a jedna bišoní slečna, takže se všude vrtěly psí ocásky smiley Hezky jsme si popovídali a předali rady a zkušenosti. Těšíme se na další takovéto shledání, příště možná i ve větším psím počtu wink

 

 

  

13.9.2010

Klubová výstava Shih-tzu Klubu ČR, 12. září Hotel Step, Praha

 Jelikož  jsme se staly členkami Shih-tzu klubu ČR, který sídlí v Praze, přihlásily jsme proto naše šicunky na již třetí, zároveň první klubovou výstavu. Dobrá nálada a atmosféra menšího hotelového kongresového sálu panovala od rána. Ale dlouho nám bohužel nevydržela sad . Royk s Karinkou věkově postoupili do třídy dorostu, ve které se už  větší chyby netolerují.  Tam už by měli vše umět sami, nebo tedy z větší části. Celých čtrnáct dní jsme poctivě trénovali - u Royka postoj, výsledkem bylo jisté zlepšení, a u Karinky změnu prostředí - ve městě a kontakt s jinými pejsky. U ní už takové zlepšení nenastalo. V umístění na přední posty jsme sice moc nedoufali, ale věřili jsme alespoň ve stejnou známku, kterou je VN jako v předchozích výstavách. No, každý den není posvícení a každému rozhodčímu se líbí něco jiného. Posuzoval pan Redlický z Polska. Bylo nám řečeno, že polákům se líbí velcí psi, což ani Roy ani Karinka není.  A přesvědčili jsme se o pravdě. Naši prckové byli v porovnání s konkurencí nejmenší. I když Royk krásně chodil, skončil na čtvrtém místě  no. Karinka opět nenosila ocásek, který jindy hrdě nosí a umístila se také na posledním místě se známkou Nadějný/á.

S trochou zklamání crying jsme pak čekali na posudky, které nejsou zas tak špatné.  Jsme opět o zkušenost, byť ne moc dobrou, bohatší a blíže jsme poznali pár nových vystavovatelů, příjemných lidí i pejsků. Jedněmi z nich jsou majietelé brášky našich prcků - Caspiana, který v kruhu soupeřil s Roykem a snad tomu tak nebude naposledy. To je pro nás další motivace zkusit příští výstavu začátkem prosince, Speciální,  pořádanou stejným klubem. Tentokrát už ve třídě mladých a to znamená mnohem větší konkurenci. Tak uvidíme, jak se s tím popereme a zda se budou naši miláčci příštímu rozhodčímu či paní posuzovatelce líbit. Hlavu vzhůru a hurá do tréninku.

 

  

 8.9.2010

Výlet do Poděbrad

V neděli 5. září jsme si opět vyjeli do našeho oblíbeného města - Poděbrady. V doprovodu naší psí smečky, která samozřejmě nemohla chybět, jsme nejpvre vyrazili směr kolonáda na zmrzku. Potom jsme pokračovali frekventovanou stezkou podél Labe a nakonec zakotvili v nově otevřené restauraci Na Střelnici. O tom, jak jsme si my i naši mazlíčci výlet užili, se můžete přesvědčit ve fotogalerii.

 

1.9.2010

Účast na MVP v Mladé Boleslavi, neděle 29. srpna

O sobotním večeru jsme s přípravami na výstavu začali docela pozdě. Sice jsou prckové vykoupaní a učesaní za chvilku. Ale paničce Karinky se pořád nějak nelíbila její srst, a tak šla do vany znovu sad Brzy ráno nás vzbudil neúprosný budík. Mamka pořád nebyla spokojená s Karinčinou srstí. tudíž následovala ještě narychlo nová koupel. To už bylo Ok.

Konečně jsme vyrazili. Tentokrát jsme měly na výstavě doprovod. Přeci si tatínek nenechá ujít „svou malou psí holčičku“ na takové akci. Při česání Roy s Karinkou chrněli, protože toho přes noc mnoho nenaspali. Pomalu se blížila ona důležitá hodina, a pan rozhodčí pořád nikde no Asi po půl hodince čekání se objevil a výstava v našem kruhu mohla začít. Tentokrát nastala opačná situace než na „Národce“, sice ta, že Roy neměl žádného konkurenta a Karinka měla soupeřit se dvěma fenkami. Po vyhlášení našeho čísla a pozdravení se s panem Kubešem, jsme se s Roykem prošli do kola a po přímce. Pak následovalo důkladné prohmatání a posouzení na stole. Roy nechtěl moc držet v postoji a ukázat zoubky (máme určitě co pilovat), ale zřejmě to tolik nevadilo. Nakonec nadešlo to, čeho jsem se nejvíc obávala - Roykův ocásek. Naštěstí to pan rozhodčí nijak moc nehrotil (prozatím) a my jsme odešli se známkou VN1. Celá šťastná laugh jsem se vracela ke stolku, kde už se pomalu připravovala Karinka. Royk si hned ustlal na židličce a bylo mu vše jedno. Naše obavy, že pan rozhodčí bude přísný, se nevyplnily a mamka se mohla aspoň trochu uklidnit.

Jak vypadají soupeřky Karinky jsme zjistili teprve až když s ní panička nastoupila do kruhu. Bohužel Karinka neměla svůj den frown a více se zajímala o konkurentky, než aby se věnovala běhu. Také se na ní nejspíš podepsal nedostatek spánku a možná strach z dalších pejsků okolo, protože její ocásek ztuhl a nechěl se pohnout směrem vzhůru.  Panu rozhodčímu se moc líbila a dal jí ještě jednu šanci, aby se proběhla sama. Bohužel ani to nepomohlo a tak se přesto Velmi Nadějná umístila na třetím místě. Zato ale s krásným posudkem.

 

No co, příště jim to natřeš, že jo ségra wink

 

 

 

 

Premiéra na výstavě 18. července

Čekala nás premiéra výstav a to hned Národní, ve třídě štěňat. Nadešel den D a všichni jsme byli nervózní. Malí uličníci místo aby se nabaštili, tak se začali kočkovat a bylo jim to úplně jedno. Výstavní areál Krásnou louku nemáme daleko. Ale v obavě, abychom nepřijeli pozdě, jsme vyrazili brzy. Do haly jsme sice vcházeli jako první, zato jsme si mohli vybrat místečko k „zabydlení“.
Po dlouhém čekání a navazování konverzace s ostatními vystavovateli, jsme byli konečně na řadě. Jako první se šel předvést Royček. Ten v kruhu soupeřil s bráškou Caspianem a ještě jedním o měsíc starším pejskem. Nejdříve se ukázali v postoji, pak si oběhli kolečko a šli se podrobit posouzení na stole. Posuzovala moc hodná a milá rozhodčí paní Alena Košťálová. Royk i jeho páníček to zvládl na poprvé skvěle a k našemu úžasu se umístil hned na prvním místě
surprise. Radost byla samozřejmě veliká. Dostal známku Velmi Nadějný 1, hezký posudek a diplom. 

Následovaly další třídy psů. A po nich se připravovala Carinka. Ve třídě štěňat fenek byla jediná a tak neměla žádnou konkurenci. Energicky a s nadšením oběhla s paničkou kolečko. Na stole mrkla na paní rozhodčí šibalským očkem a známku VN1 měla rázem v kapse. S pěkným posudkem a též diplomem odcházela s kruhu a naše radost byla tedy dvojnásobná laugh. První výstava dopadla na jedničku yes. Ta příští bude Mezinárodní. Pojedeme nasbírat další zkušenosti a snad i nějaké to umístění. Uvidíme.