DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 27.09.2023 12:22:58

NOVINKY 2013 / News 2013

Štědrý večer 2013

 

  

 Pf 2014

Shrnutí roku 2013

 

V tomto roce jsme jezdili na  výstavy s Roykem a naším odchovem Airinkou a Alexem. Royček měl mnohokrát úspěch a věříme, že v tom dalším se nám povede dokončit šampionát. Alex s Airinkou pomalu začali přivykat výstavnímu ruchu, zkusili jsme s nimi také soutěž o nejhezčí pár. Zatím se jim v kruhu moc nedařilo, a tak jsme od září navštěvovali psí školku manželů Bastlových v Živoníně. Paní Jitka je skvělá lektorka a s pejskama má mnoho zkušeností. Mnohé jsme se od ní naučili, např. lépe porozumět našim miláčkům a technice vystavování. Tímto bychom jí chtěli poděkovat za cenné rady a vlídný přístup. V příštím roce se určitě do školky vrátíme, budeme se též těšit do výstavního kruhu a snažit se o zlepšení předvedení našich šicunek. Naší rodinnou výstavní smečku zanedlouho posílí mamina Karinka.  

Nashledanou v roce 2014 smiley

 

Přišel nám též pozdrav od Bertíka (Albertino Carmen Bellissima) laugh

 

Páníčci se dlouho snažili udržet dlouhou srst, ale mládí dělá své, a tak Bertíkovi pořídili krátký slušivý sestřih. Děkujeme manželům Koppitzovým za péči a lásku o klučinu.

   

 

2.11.2013 DUOCACIB PRAGUE EXPO - MVP Letňany

Čekala nás poslední výstava v tomto roce a to v Letňanech, kam jsme jeli s naší tříčlennou smečkou. Zakončení sezony bylo dá se říci úspěšné, alespoň pro Royka. Po dlouhém čekání jsme vstoupili do boje s početnou konkurencí. Nejprve šel Alex ve třídě mladých s dalšími pěti soupeři. Už už to vypadalo nadějně, neboť na začátku zvedl ocásek a první kolo uběhl s ním nahoře. Potom se ale zalekl zvuků v hale a začal být rozhozený. 

Hned po Alexovi jsme nastoupili s Roykem ve třídě otevřené se dvěma soupeři. Paní rozhodčí udělila první místečko a tolik potřebného CACesmileyyes 

Poté se připravila Airinka s paničkou do třídy mladých se čtyřmi soupeřkami. Avšak dlouho v kruhu nepobyly, Airinka zlobila, nechtěla stát v kruhu ani na stole a tak i přes známku Výborná, opustila kruh bez pořadí.

Čekali jsme ještě až paní rozhodčí posoudí všechny fenky, abychom mohli jít s Roykem ještě o další titul se soupeřem ze třídy šampionů. Párkrát jsme se proběhli a Royček vyhrál, získal tedy titul CACIB!cheeky. To byla taková třešnička na dortu po docela náročném dni. Titul nejvyšší - BOB (nejlepší z plemene), o který jsme pak ještě dále bojovali, dostala krásná fenečka. 

Těšíme se příští rok nashledanou.

 

Dostali jsme fotečky Májenky (Amaya Carmen Bellissima) z její oslavy        1.narozenin

 

Je vidět, že má z dárečků od jejích páníčků velikou radost a je opravdu šťastná. Děkujeme rodině Duškových smiley

 

 

 

 

 

 

31.10.2013 Naše první štěňátka - vrh A (Alex, Airinka, Amaya, Albertino, Adeline) slaví své 1. narozeninyheart

 

Alexovi, Airince, Májence, Bertíkovi a Nelince přejeme hodně zdraví, radosti se svými páníčky a stále milující náruč a domov.

 

 

  

  

15.10.2013 naše první holčičky Stellinka s Bellinkou oslavily své 5. narozeninyheart

 

 

 

6.10.2013 MVP České Budějovice

Naše předposlední výstava byla pro nás spíše výletem a tréninkem. Měli jsme veliký kruh, neboť před námi se předváděli například bernardýni, čili dostatek místa na proběhnutí. Roy V2, res.CAC. Airinka třetí místo se známkou Výborná. 

 

21.9.2013 Klubová výstava KCHMPP Mladá Boleslav 

Poslední letošní klubovka málopočetných plemen pro nás dopadla více či méně dobře. Šicunky měly jít první na řadu, takže byl maličko fofr - rychle vyzkoušet kruh a učesat hafany. V kruhu nanečisto nám svitla naděje na lepší předvedení, Alex totiž zvedl ocásek, ale při posuzování naostro ho zase svěsil dolů. Airinka měla dvě soupeřky, krásně běhala s ocáskem nahoře a získala známku Výborná na třetím místě. Nejlépe se předvedl Royček ve třídě otevřené, získal V1 CAC a nakonec v souboji s dalšími pejsky i titul Klubový Vitězcheeky Děkujeme paní rozhodčí Aleně Košťálové za pěkné posudky našich miláčků.

  

25.8.2013 NVP Mladá Boleslav 

Na národku do Boleslavi jsme jeli s tím, že bude opět hrozné horko a kruh bude v hale. Ale ani jedno se nekonalo, bylo pod mrakem do dvaceti stupňů a k našemu překvapení jsme měli kruh venku. Takže pejsani neměli vedrem jazyk na vestě smiley Jeli jsme s Airinkou a Alexem do třídy mladých. Ani jsme moc dlouho nečekali. Posuzování pana rozhodčího Řehánka se nám moc líbilo. Pěkný přístup jak k pejskům tak k lidem, prostě na úrovni. Alex stále ocásek schovává. Takže stejné znění posudku - krásný pejsek, ale více trénovat sebejistotu a předvedení. Airinka Výborná bez pořadí - "páté místečko".

 

 

 

10.8.2013 Krajská výstava Kladno

Poprvé jsme zkusili krajskou výstavu ve sportovní hale v Kladně, kde prostor nebyl nejhorší. Jela celá psí "rodinka" - strýček Royk s neteří Airinkou a synovcem Alexem.  Royk zabodoval, získal vítěze třídy a také krajského vítěze. Čekali jsme tedy na závěrečné soutěže, neboť jsme měli přihlášeno do párů, kde se setkalo cca 10 párů plemen. Skončili jsme na třetím místě, ale chtělo by to ještě dopilovat prezentaci. Poté nastoupil Royček v závěrečné soutěži o nejlepšího psa s mnoha konkurenty. Po úvodním kolečku jsme byli vybráni do užšího výběru mezi asi 10 pejsků, je to pro nás úspěch, kterého si vážíme cheeky

  

 

 

21.7.2013 MVP Mladá Boleslav 

Čekal nás letní velice teplý den a hala na Krásné louce. Posuzovala nás paní Božena Ovesná. Před námi bylo málo pejsků, a tak jsme šli honem česat, měli jsme docela fofr jak s úpravou tak i v kruhu. Alex se paní rozhodčí líbil, ale prezentace zase žádná, musíme stále trénovat... - za to VN3. Royček měl větší úspěch a to V2 res. CAC, chválíme ho za to, že ustál to velké vedro a krásně se v kruhu předvedl. Ikdyž Airinka měla při běhu ocásek nahoře, při mezihře nám neustále padal k zemi - neměla jako handlerku svou paničku, ale vyběhali jsme VN2. Děkujeme paní rozhodčí za pěkné posudky. 

  

 

 

25.6.2013 Májenka na své první výstavě v Lanškrouně

 

Dostali jsme fotečky našeho odchovu - Amaya Carmen Bellissima "Májenka". První výstavu krajskou v Lanškrouně si zkusila Májenka se svou mladou handlerkou a měla velký úspěch. Získala první místečko se známkou Velmi Nadějná a pěkný posudek od pana rozhodčího Klimenta. Děkujeme majitelům Duškovým za fotečky, prezentaci na výstavě a hlavně péči o Májenku.

   

 

22.6.2013 Klub. V. KCHMPP Ml. Boleslav

Krásná louka nás přivítala slunečným počasím a posuzováním ve venkovním kruhu s milou a příjemnou rozhodčí paní Volárikovou. Alex s Airinkou bojovali ve třídě dorostu, Royk ve třídě otevřené,  každý se dvěma soupeři. Alexe čekal stejný výsledek jako u předešlých výstav, čili moc krásný pejsek, ale opět nám to kazil nenesený ocásek, který se schovával někdě mezi nožičkama, tudíž si odnesl známku Nadějný. Airinka se nakonec rozběhala s ocáskem nahoře, dle rozhodčí to byl velmi vyrovnaný souboj, který pro ni skončil známkou Velmi Nadějnou se třetím místečkem. Největší radost nám udělal Royček, který zvítězil a dostal známku Výborný 1 CAC. Nechali jsme si zapsat výsledky, vyzvedli trofeje a čekali jsme na závěrečné soutěže až nastoupíme s prckama do páru. Účastnilo se přes desítku párů pejsků a jelikož bylo odpoledne horko, moc se sourozencům běhat nechtělo. Pro příště musíme více trénovat, ale i tak to byl pěkně prožitý výstavní den. 

 

 

 

26.5.2013 MVP Litoměřice

Opět jsme zavítali na litoměřické výstaviště. Bohužel pršelo a byla zima i v hale. Airinka s Alexem byli ve třídě dorostu a Royk v otevřené. Alex skončil s VN3. Airinka si odnesla VN2. 

   

4.5.2013 Návštěva - přijela Nelinka s paničkoucheeky

 

Navštívila nás Míša, která nám přivezla ukázat naši půlroční Adeline "Nelinku". Z Nelinky roste krásná holčička vyrovnané povahy. Velice podobná tatínkovi Adamovi. Také jsme si udělali výlet  - jak jinak než do našich oblíbených Poděbrad. Děkujeme Míše za pěkně strávené dva dny s našimi šicunkamismiley

Míša s Nelinkou u nás

Nelinka s maminkou Karinkou

Nelinka u nás na zahradě

 

Sourozenci u řeky Labe

  

 

 

27.4.2013 Pojizerská Mladá Boleslav

Čekala nás krajská výstava se sourozenci Airinkou a Alexem. Naštěstí nepršelo a tak bylo přijatelné počasí, o mnoho lepší než na předešlé výstavě. Posuzovala nás paní Božena Ovesná. oba si odnesli známku VN1 a pěkné posudky yes 

Potom jsme čekali na závěrečné soutěže, neboť jsme naše "dvojčata" přihlásili do páru. Na to, že to byla jejich premiéra a chvilkama se jim nechtělo chodit, ve věku pěti měsíců si vedli dobřecheeky Jsou to našeheart Byl to příjemně strávený den s ostatníma "šickařema".

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.3.2013 MVP České Budějovice 

Naše první letošní velikonoční výstava začala opět v Českých Budějovicích. Byla zima, sněžilo a nám to moc na náladě nepřidalo. Na výstavu s námi jel Royk a naši nejmenší - sourozenci Alex s Airinkou. V odpoledních hodinách jsme se konečně dostali do kruhu. První šel na řadu Alex ve třídě štěnat s jedním klučinou. Musíme ještě trénovat výstavní prostředí a atmosféru, vyběhali jsme Velmi Nadějnou s druhým místečkem. Další vběhl do kruhu Royk ve třídě otevřené se třemi soupeři, a odešel s V3. Nakonec šla Airinka, která si získala paní rozhodčí svou milou povahou a dostala známku Velmi Nadějná 1laugh

Doufáme, že na příští výstavě bude sluníčko a trošku více sebevědomí našich mrňousů.

 

 

 

 

 

 

  

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.4.2013 Zprávička od Nelinky

Míša nám napsala krásnou zprávu, která nás moc potěšila. Citace: "Ani nevíte, jak jsem ráda, ze díky Vám mám Nelinku. Je to moje malý mazlivý sluníčko. Má moc ráda lidi a hlavně děti. I učitel na flétnu ač je silný alergik se s ní pokazdé rád pomazlí."

  

 

24.3.2013 Další pozdrav od Májenky smiley

 

Mája v "domácí" úpravě, moc jí to sluší. Paní Dušková je opradu šikovná a napoprvé česání zvládá skvěle. Děkujeme a chválíme. 

   

 

13.3.2013

 

Dostali jsme pozdrav a fotečky z Ústí nad Orlicí - nového domova Májenky. Mája si na novou rodinu rychle zvykla, je o ní s láskou postaráno a také navštívila salon Danetta Daniely Čermákové, kde si užila voňavou aroma koupel a další "kosmetické" úpravy. Děkujeme za vzornou péči.

    

 

5.3.2013

 

Dnes nám odjela naše poslední volná holčička Májenka s rodinou Duškových do Ústí nad Orlicí, kde bude mít dva malé lidské kamarády. Přejeme ti láskyplnou náruč a spoustu radosti v novém domově. Bude se nám po tobě moc stýskat. Těšíme se, až se za tebou přijedeme podívat.

 

                                                      

RANNÍ SIESTA NAŠÍ SMEČKYlaugh

                                         

 

4.3.2013 

 

V tento den oslavili naši sourozenci Royk a Karinka (Casino Royal a Carmen Electra Of Bohemian Kingdom) své třetí narozeniny. Přejeme jim hodně zdraví a výstavních úspěchů do budoucna.

Také jsme byli na procházce s našimi nejmladšími ve městě Mladá Boleslav a trénovali na ruch a hluk, který budou muset překonávat na výstavách.

                                     

                        Alex, Amaya "Májenka", Airin

                                                  

                                                                                                   Mája s Airinkou

 

 

 

2.3.2013 

 

Dostali jsme fotečky naší holčičky Adeline - Nelinky z nového domova u Míši Černé a její rodiny z Plzně, kde je o ní s láskou postaráno smiley

 

                               

 

 

                                                   

 

 

9.2.2013

Dnes jsme dostali pozdrav od Albertina alias Bertíka z Pardubic smiley

Roste do krásy a podoby tatínka Adámka. Děkujeme manželům Koppitzovým za vzornou péči a lásku, kterou mu dávají.