DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 27.09.2023 12:22:58

NOVINKY 2011/ News 2011

20.12.2011

Rozloučení s rokem 2011

Uplynulý rok nám přinesl mnoho radosti s našimi mazlíčky, menší výstavní úspěchy, dalšího člena smečky i rodiny Adámka a také nové skvělé přátele a jejich čtyřnohé miláčky. Díky nim byly výstavy vždy veselejší a nejen výstavy, ale mnnohá setkání.

Všem moc děkujeme za vzkazy, milá slova, rady a přání do nového roku.

I my přejeme všem pěkné pohodové prožití vánočních svátků, zdraví, štěstí, lásku a úspěchy jak v osobním tak výstavním životě.

 

 

 

 

27.11.2011

Klubová Výstava Praha - Hotel Step

Na tuto výstavu se přihlásilo hodně šicunek. Nechybělo mnoho k číslu 80. Zakončení tohoto výstavního roku pro nás bylo víceméně úspěšné. Pan rozhodčí Vanaken z Belgie posuzoval v mnoha případech férově. Ikdyž ne každý byl stejného názoru. 

V tomto roce se počet šicunek o poznání znásobil. Což bylo poznat ve třídě štěňat - celkem jich nastoupilo 10. Jako první šel na řadu Adámek, který měl v kruhu i své brášky. Přes výborný posudek a známku velmi nadějnou, se bohužel neumístil. Štěstí nepřálo ani ostatním sourozencům. No snad se příští rok zadaří lépe. 

Nejvíce překvapil Royček. Jemu byla soutěž docela jedno. Ale paničce udělal nesmírnou radost. Totiž v kruhu si nevšímal ostatních pejsků, kteří o něj jevili zájem a především na stole nezlobil a byl klidný jako jindy ne. Doufáme, že to tak zůstane i nadále. Ještě nasadit "ůsměv" pro lepší výraz wink a bude to OK. Vybojoval si krásné třetí místo ze šesti psů v mezitřídě. 

Ještě jsme čekali jak dopadne Karinka. Získala výbornou se čtvrtým místečkem.

Z výstavy jsme si odváželi hlavně dobrou náladu ze setkání s přáteli ať už vystavujícími nebo s těmi, kteří se přijeli jen podívat. 

Poděkování patří také výboru klubu za organizaci výstavy, výzdobu a krásné ceny.

 

    

 

15.10.2011 

Krajská Výstava Mladá Boleslav

V sobotu jsme se vydali do studené haly s našimi třemi šicunkami s očekáváním, že v poledne budeme doma. A tak se stalo, že až okolo 2. hodiny odpoledne jsme teprve vstoupili do kruhu. Nálada tím dlouhým čekáním trochu poklesla. Paní rozhodčí z Rakouska opravdu dokonale "rentgenovala" každého jedince všech plemen. Nakonec se ale dlouhé čekání vyplatilo a domů jsme vezli i ocenění jako pěknou motivaci pro další výstavy.

 

  

 

28.8.2011 

MVP Mladá Boleslav

Cesta po rozmáčené louce k hale byla zážitkem. Byť to není tak daleko, podařilo se nám odrovnat všechny kolečka u klece. Nakonec jsme se nějak dopravili ke kruhu a výsledky posuzování předčily naše obavy. Karinka měla parádní soupeřku a tak se dalo druhé místo očekávat. Ale i tak je to pěkný výsledek - V2 res. CAC laugh Royčka rozhodil už před vstupem do kruhu soupeř čekající za námi a tak byl trošku nesvůj. Vybojovali jsme výbornou se třetím místem yes  

Ještě jsme nakoupili pár potřebných věcí k péči o naše chlupáče a rozjeli se domů na grilovačku s návštěvou. Na výstavu nás přijela podpořit Máří Suchánková, což se celkem vyplatilo wink Maruško díky za super odpoledne. 

Na další výstavu v říjnu už pojede také náš nejmladší přírůstek Adámek. Nó jsme na uličníka zvědavé. Těšíme se na shledání se ségrou Amandou a možná i některým bráškou cheeky

 

 

 

 

 

12.8.2011 

Adámek - nový člen rodiny, psí smečky laugh

Včera jsme opět navštívili chovatelku Marušku Suchánkovou a její první psí mimča. Tedy spíše už pořádné raubíře.  Naše psí smečka jela s námi a řádně se s prcky vydováděla. Hlavně Karinka s Barčou. Royček si pro změnu našel lásku. Ale ta si již užívá psího důchodu a z Royčkova úprosného milostného zpěvu si pranic nedělala. Zato nám málem praskly ušní bubínky. Po odpoledni stráveném povídáním a sledováním akční zábavy se štěndy jsme se pomalu chystali zpět na cestu domů. Najednou padly úvahy, že by už mohl Adámek odjet s námi. Chlupáčci spali doma v pelíšku, ale on jako kdyby to tušil a dvakrát přiběhl ven za novou paničkou. Dlouho se nerozmýšlel a už seděl paničce na klíně v autě smiley Cestou domů byl statečný a první noc se mu ani nestýskalo. Ví totiž, že se se sourozenci, s mamčou Fifinkou a Maruškou zase brzy setká. S Amandou, která zůstane doma v Rožďalovicích, se budou potkávat u výstavního kruhu. 


 

Adam du Paradis Par Moitié

(Adámek z ráje fifty fifty)

 

 

2.7.2011

Návštěva v CHS Par Moitié 

u chovatelky Marušky Suchánkové. Její Fifince se narodila první štěňátka - 4 kluci a 1 holčička. Fifinka je vzorná maminka. Jsou to pěkní cvalíci a mají se čile k světu, tedy když zrovna sladce nespinkají smiley

 

 

 

28.5.2011

Krajská výstava Lysá n. Labem

Poprvé jsme vyrazili s hafanama do Lysé, kterou máme jen pár minut cesty. Zaparkovali jsme vše potřebné v hale plné psů všech plemen, což také bylo znát na první pohled a vjem snad všech smyslů. Po hodinách strávených povídáním se známými jsme nastoupili do kruhu. Royček byl z toho hluku trošku nesvůj. Soupeřil s bráškou Kaspíkem. Vyběhal druhé místo se známkou výborná.

Dnes se nám moc nedařilo učesat culíky, ale někteří posuzující dají spíše na jiné přednosti. Nakonec se ale docela zadařilo. Karinka se celkově po všech stránkách paní rozhodčí moc líbila a ze tří mladých fenek  vyběhala vítěze třídy, čímž udělala paničce nesmírnou radost laugh. Poté se holky zůčastnily závěrečné soutěže o nejlepší mladou fenu výstavy. 

 

 

 

30.4.2011 

XII. Pojizerká výstava Mladá Boleslav - KVP

V sobotu nás čekala hala na Krásné louce. U kruhu nás přivítal bráška Caspian. Přes nesnesitelné dusno v hale, kde se nedalo pomalu dýchat, panovala přátelská atmosféra. Ve třídě mladých psů proběhlo sourozenecké klání, až na soupeře Etiena Bohemia King. Paní Košťálové se všichni čtyři moc líbili a dostali známku výborná. 

Karinka šla tentokráte se svojí paničkou. Ta jí hezky načesala a před vstupem do kruhu řádně rozběhala, aby nosila ocásek. A povedlo se. Holky se hezky elegantně předvedly a vyběhaly druhé místo ze čtyř soutěžících.

 

 

        

 

          

 

 

               

5.3.2011

Oblastní výstava psů České Budějovice 5.3.2011

Den před výstavou jsme se vydali do Č. Budějovic. Pár minut od výstaviště jsme měli zamluvené pěkné ubytování, abychom ráno byli všichni vyspalí. Počasí nám přálo. Areál byl vcelku veliký, ale naštěstí jsme zaparkovali před pavilonem, kde se nacházel náš kruh. Panovala poklidná atmosféra. Oblastní výstava je menšího rázu, zato se v jednom kruhu posuzovalo více plemen. Před námi mělo nastoupit cca šedesát pejsků. Dlouhé čekání nebylo nic pro naše hafany. Podle toho také vypadal jejich výraz v obličeji. Konečně jsme mohli vkročit do kruhu. Royk o chloupek porazil svého soupeře a stal se vítězem třídy mladých yes Karinka, ač na začátku při zkoušce parádně chodila, naostro zase stávkovala s ocáskem. Přesto se paní rozhodčí Košťálové moc líbila a zadala jí výborná 2. Příště budeme muset Karinku před posouzením rozchodit.

Sbalili jsme narychlo stolek s židlemi a spěchali do jiného pavilonu, kde se konaly závěrečné soutěže. Věděli jsme, že se do kruhu o nejlepšího mladého psa půjdeme s Roykem jen proběhnout. A stalo se tak. Celkem se o titul ucházelo asi 25 psů. Paní rozhodčí se líbilo spíše krátkosrsté plemeno, tím pádem to bylo rychlé. I tak nás velice těší tyto úspěchy. Bohužel nás zradil fotoaparát a tak máme jen pár obrázků.

 

4.3.2011

Oslava 1. narozenin Karinky a Royka

Čtvrtého března měli sourozenci první narozeniny, které slavili se Stellinkou a Bellou. Dostali dort,  plyšové hračky a velké kosti na žvýkání, protože malé jim nestačísmiley

 

 

 

 

 

 

5.2.2011

MVP Duo Cacib Brno

Naše první letošní výstava byla spíše výletem. Protože konkurence měla být veliká, jeli jsme hlavně trénovat a podívat se, jak probíhá větší mezinárodní výstavní klání. Máme ve zvyku být na místě mezi prvními, tudíž čekání na posouzení bylo dlouhé. Čas jsme si krátili povídáním se známými a také s majiteli brášky Kašmírka alias Káji, kteří se na nás a na Royka s Karinkou přijeli podívat. Poznali jsme fajn lidičky a Kája je opravdu fešák. Doufáme, že jsme se neviděli naposled smiley

Ve třídě mladých nastoupilo celkem 9 pejsků a 4 fenky. Po přestávce jsme šli s Roykem konečně na řadu. Royk dostal známku Výborná, Karinka Velmi dobrá 4. Posuzování zahraničního rozhodčího bylo trošku jiné a jeho názory poněkud zvláštní. Nebo je zápis ne zcela korektně přeložen??? Nejsme však sami, mnozí ostatní majitelé byli též z posudků překvapení. Uvidíme co pro nás přichystá další výstava.

P.S. Děkujeme Daniele Čermákové za úpravu topknotů našich pejsků yes a fota.