DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 27.09.2023 12:22:58

NOVINKY 2012 / News 2012

Ohlédnutí za rokem 2012

Tento rok jsme opět sbírali nějaké ty výstavní zkušenosti. Royček má nakročeno na českého šampiona. Pevně doufáme, že se mu ho podaří dokončit. Adámek stále trénoval a vstřebával výstavní atmosféru. Byl zbonitován a také se stal ke konci roku tatínkem. V této oblasti se zdá být velice šikovný a tak nás potkala radostná událost. Karince se koncem října narodilo pět krásných štěňátek. Loučení bylo těžké, ale věříme, že se v nových rodinách budou mít dobře a se svými páníčky prožijí  krásné chvíle života. Airinka s Alexem zůstavají doma a okusí svět výstav.  Už zbývá jen vykročit tou správnou ...

 

 ♦

29.12.2012

V sobotu odpoledne nám odjela naše rošťanda Adeline "Nelinka" (na přání změna jména) s novou rodinou do Plzně. Panička se jí nemohla dočkat a bude nás často navštěvovat. Nelinko přejeme ti, aby se ti v novém domově moc líbilo a těšíme se, až se na nás přijedeš opět podívat smiley

 

22.12.2012

Dnes nám odjel chlapeček Albertino alias Bertík k novým páníčkům v Pardubicích. Přejeme ti láskyplnou náruč a mnoho radosti s novými páníky.

 

 

25.11.2012

Přidáno video našich prcků v sekci štěňátka


Dne 31.10.2012 se nám narodilo 5 štěňátek. Matkou je Carmen Electra Of Bohemian Kingdom a otcem Adam Du Paradis Par Moitié. 
Máme tři holčičky a dva chlapečky. Porod šel rychle a Karinka ho zvládla na jedničku. 

 

3. a 4.11.2012
DuoCacib Praha-Letňany


Náš poslední výstavní víkend v tomto roce proběhl v pražském veletržním areálu. První den byl dlouhý a pěkně jsme v hale promrzli. Posuzoval slovenský rozhodčí.  Royk ve třídě otevřené, kde měl 4 soupeře, vyběhal známku V2 res. CAC. 

 

6.10. 2012

Krajská výstava Litoměřice

Další výlet do Zahrady Čech dopadl dle našeho očekávání. Adámek ve třídě mladých oceněn od paní rozhodčí Ubrové známkou výborný 3. Royček třída vítězů výborný 2. 

 

 

 

 

23.9. 2012

Klubová výstava KCHMPP Ml. Boleslav

Výstava pro nás proběhla v duchu "trénink v kruhu". Ve třídě mladých se utkalo celkem 8 psů. Adámek od pana rozhodčího Řehánka dostal výbornou (4)? Nastal trochu zmatek při předávání hodnocení a při pořadí kdo jak skončil sad. Royček dostal V2 res. Cac. Potěšilo nás však setkání s přáteli smiley

 

      

 

 

září 2012

Royk a Stellinka na dovolené v Lednicko Valtickém areálu smiley

Úspěšně zdolaný výšlap na hrad Ďěvín yes

 

26.8.2012

MVP Ml. Boleslav

Opět jsme zavítali na Krásnou louku. Naši pejsani vůbec neměli svůj den. Adámek ve třídě mladých skončil  výborný bez pořadí. Royk výborný 3. 

  

 

 

15.7.2012

NVP Ml. Boleslav

Po měsíční pauze nás čekala Mladá Boleslav. Opět hrozné dusno v hale, ale příjemné posuzování paní rozhodčí z Polska. Naši pejsani však horký vzduch ustáli a krásně běhali. Odvezli jsme si moc pěkné výsledky a posudky i nějakou tu trofej smiley Adámek ve třídě mladých dostal známku Výborný 2  Royček byl v kruhu s dalšími dvěma soupeři. Nakonec dostal Výbornou 1 CAC a národního vítěze, máme velikou radost laughJsou to naši dva šikulovéheart 

 

        

 

 

Adámkovi 1. narozeniny

 

 

17.6.2012

Výstava KCHMPP - Mladá Boleslav

Výstavní víkend jsme zakončili speciální výstavou na Krásné louce. Kruh jsme měli venku před halou. Vše probíhalo v poklidné atmosféře, navíc s tak milou paní rozhodčí Ingrid Ehold. Učesali jsme pejsany a šlo se na věc. Adámek v souboji s dalšími čtyřmi soupeři vyběhal pěkné třetí místo s výbornou. Royk se líbil a paní rozhodčí mu zadala V1 CAC. Jela s námi také Stellinka, která vše sledovala a fandila z povzdálí. Děkujeme za pěkné posudky a hlavně vstřícný přístup k pejskům! 

 

 

16.6.2012

Krajská výstava - Hradec Králové

Tentokrát jsme si zkusili jak probíhá vystavování venku na trávě. Výstava se konala v pěkném prostředí autokempu Stříbrný rybník. Počasí bylo tropické a tak jsme postavili altány, abychom my a hlavně pejsani byli ve stínu. Klání proběhlo jako na výstavě minulé. Tedy stejná paní rozhodčí i stejní soupeři. Pořadí však skončilo opačně. Adámek dělá velké pokroky. V kruhu si vybojoval první místečko a vítěze třídy mladých. Royček dostal též výbornou 1 a konečně i krajského vítěze smiley 

Po krátkém přemýšlení, zda zůstat v tom velkém horku na závěrečné soutěže, se nakonec čekání vyplatilo. V přehlídce mladých nastoupilo mnoho jedinců a tak konkurence byla velká.  Adámek se dostal do užšího výběru mezi pět nejlepších mladých jedinců všech plemenyes  naši pejsani nám udělali nesmírnou radost. 

 

  

 

2.6.2012

Krajská výstava - Lysá nad Labem

Tak na téhle výstavě se nám vůbec nelíbilo, byla horší než loni. Před námi 60 psů, tudíž x hodin dlouhé čekání, pejsani i my otrávení. Opět přeplněná hala jak psema tak lidma, nedal se udělat ani krok. 

Adámek měl na výstavě sourozence. Atrejek vyběhal 1. místečko s Výbornou, Adámek Výborný 2. Amanda dostala též V1. Gratulujeme sestřičce i bráškovi za Vítěze Třídy Mladýchyessmiley

Po dlouhém rozhodování mezi Roykem a jeho soupeřem jsme odešli s V2. Po posouzení jsme rychle zabalili věci a rozutekli se k autu.  Chtělo by to lepší organizaci celé výstavy!

 

  

 

 

27.5.2012

Nord Bohemia Canis - MVP Litoměřice

Poprvé jsme jeli do Litoměřic a moc se nám tam líbilo. Zaparkovali jsme auto, přeběhli silnici a zamíříli rovnou do první budovy, kde se nacházel náš kruh.

Při úpravě našich pejsků procházeli kolem návštěvníci a hladili si je. Což Adámkovi docela pomohlo, neboť dovolil rozhodčímu, aby na něj sáhnul a posoudil ho na stole. To byl oproti minulé výstavě pokrok. Bohužel mnoho nepomohl. 

Ve třídě otevřené se Royček setkal se třemi soupeři. I přesto, že se rozcuchal hned při vstupu do kruhu a panička se zapoměla přezout do společenské obuvi, získal s překvapením 2. místo - res. CAC laugh Poté jsme ještě nastoupili do klání o res. Cacib, ale toho už získal lepší soupeř. S větší i menší spokojeností jsme se brzy rozjeli k domovu.

 

 

28.4.2012

XIII. Pojizerská Výstava, Mladá Boleslav

V sobotu nás čekala boleslavská výstavní hala a doslova letní počasí. Naštěstí jsme šli do kruhu docela brzy, takže se pejsani moc neunavili horkem. Posuzovala nás paní Ubrová, kterou jsme měli prvně. První v řadě byli zapsáni pudlové a u těch si dala záležet. Potom už nastoupily šicunky, tam už to šlo svižněji. Po klučinovi v dorostu nastoupil Adámek ve třídě mladých. V kruhu krásně vyšlapoval, i postoj zvládl, proto mu udělila výbornou a vítěze třídy mladých. 

Royček šel do třídy otevřené s již známým soupeřem a vyběhali jsme první místo, tedy vítěze třídy otevřené.

Děkujeme paní rozhodčí za pěkné posudky. 

 

  

 

 

 

 

 

25.3.2012

Klubová výstava Shih-tzu Klubu ČR

V neděli jsme dorazili do pražského hotelu Step, tam už na nás čekali Adámkovi sourozenci s jejich páníčky. Díky hojnému počtu přihlášených pejsků panovaly v sále stísněné podmínky. Posuzoval pan Iuza Beradze a docela mu to šlo od ruky. Než jsme se rozkoukali, dali jsme se do česání našich pejsanů. Adam a sourozenci vstoupili na práh třídy mladých a věkový rozdíl některých soupeřů byl znatelný. Ve třídě mladých pejsků se jich sešlo celkem 11. Adámkovi trvalo než si v kruhu zvykl, Atrejek byl klidnější. 

Royček nastoupil poprvé do třídy otevřené. Sice nesnáší moc dobře vydýchaný a dusný vzduch, ale posuzování ustál na výbornou. V kruhu se choval ukázkově a byl moc šikovný. Ze čtyř pejsků jsme vybojovali krásné druhé místo, tedy výborný 2 res. CAC laugh Royček nám udělal nesmírnou radost.  

Poté jsme ještě čekali na posouzení mladých fen, kde se předvedla Amanda, která si s paničkou vyběhala pěkné 4. místečko se známkou výborná. Gratulejeme!  

 

 

  

 

 

3.3.2012

XVII. Jihočeská obl. výstava Č. Budějovice, 3.3.2012

Naše první výstava se konala v Budějovicích. Počasí nám přálo, a ikdyž jsme šli opět jako poslední plemeno, docela nám čekání uteklo. Nejdřív jsme vyrazili na menší nákup pamlsků a pak se dali do úprav našich chlupatých mazlíčků, tedy Royka a Adámka. 

Sešlo se 9 šicáčků, ovšem z toho jen dvě fenky surprise. Adámek byl první na řadě coby dorostenec. Vyšlapoval si krásně, paní rozhodčí mu zadala Velmi Nadějný 1.  

Royček nastoupil naposledy do mezitřídy kde měl dva soupeře. Boj byl velmi vyrovnaný. Posuzující se nemohla rozhodnout pro pořadí a tak jsme chodili a běhali sem a tam do té doby než uvážila konečný výsledek. Royček má nakonec známku Výborný 3.

Děkujeme paní rozhodčí Aleně Košťálové za milý přístup k pejskům a dobré rady nám majitelkám. Na příště budeme více trénovat, aby bylo vše perfektní.